Translation exclusions

Met translation exclusions kunt u voorkomen dat sommige woorden of woordcombinaties vertaald worden. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij (merk)namen of adressen.

Toevoegen van translation exclusions

Om nieuwe translation exclusions toe te voegen, opent u uw clone binnen het control panel en kiest u in het zijmenu voor de optie Exclusions. Op deze pagina kunt u twee verschillende soorten exclusions beheren: translation exclusions en substitution exclusions. Voor het beheren van de translation exclusions gebruikt u deze tabel:

Translation exclusions

U kunt het invoerveld New exclusion gebruiken om een enkele exclusion toe te voegen. Voer hier één of enkele woorden in en klik op de knop Add om de exclusion op te slaan. Het ingevoerde fragment zal dan niet worden vertaald op uw clone. Let erop dat de translation exclusions niet geschikt zijn voor (gedeeltelijke) zinnen.

Bulk import

Wanneer u een groot aantal woorden hebt dat niet mag worden vertaald kan het handig zijn om gebruik te maken van de Bulk upload functie. Met deze functie kunt u per keer een tekstbestand van 1000 woorden importeren, gescheiden door regels. Elke regel mag maximaal 128 tekens lang zijn en u kunt maximaal 10.000 exclusions in het systeem zetten.

voorbeeld-import.txt
Adidas
Brabo
Converse
Derbystar
Equalite

Door de lijst een naam te geven kunt u in de toekomst makkelijker dezelfde lijst bijwerken en houdt u overzicht van de ingevoerde exclusions. Wanneer u later opnieuw een bulk import doet met dezelfde naam als een bestaande lijst zal de volledige lijst worden vervangen door de inhoud van het nieuwe bestand.

Lijst verwijderen

Indien u een lijst wilt verwijderen kunt u een leeg tekstbestand uploaden met de naam van de lijst die u wilt verwijderen.

JSON of XML velden uitsluiten

Het kan zijn dat een aantal velden van een JSON of XML bestand niet vertaald moet worden om te voorkomen dat een applicatie niet meer werkt. Denk bijvoorbeeld aan velden die een status doorgeven of een andere constante bevatten. U kunt dan eenvoudig zorgen dat deze velden niet worden vertaald door json.[veldnaam] of xml.[veldnaam] te gebruiken.

Voorbeeld (JSON)

https://example.nl/api/action
{
"status": "failure",
"error_code": "upstream_failed",
"error_message": "Er is iets misgegaan. Probeer het later opnieuw."
}

In dit geval moeten het veld status en error_code niet vertaald worden. U voegt dan dus json.status en json.error_code toe als translation exclusions.