Naar hoofdcontent

DNS instellingen

Door een site te clonen met Clonable wordt de nieuwe site vervolgens ingeladen op een ander domein dan de originele site. Voor dit andere domein gelden ook andere DNS gegevens. Zodra u zich heeft aangemeld voor Clonable krijgt u van ons een mail met daarin de DNS records die aangepast dienen te worden. U kunt dit door uw IT afdeling laten doen, of u kunt ons altijd om hulp vragen. Maar u kunt het uiteraard ook zelf proberen.

In de mail, en tevens ook in de backend van Clonable, worden de nieuwe DNS records vermeld. In de afbeelding hieronder ziet u hoe de tabel die u van ons krijgt eruit ziet. Voor type A zijn dit de nieuwe IPv4 adressen, die als vervanging van het origineel dienen. De AAAA typen zijn die IPv6 adressen en een combinatie van letters en cijfers. Mocht u zelf niet weten waar u dit kan veranderen, kunt u om hulp vragen bij uw serverhost. Wanneer ze zijn aangepast, kan de clone technisch gecontroleerd worden. Alle clones van Clonable dienen dezelfde DNS gegevens te hebben. Ze verwijzen namelijk allemaal naar onze Clonable server. Wanneer u dus meerdere clones bij ons afneemt, bijvoorbeeld zowel Duits, Vlaams en Frans, dan zijn voor elk van deze clones de DNS gegevens hetzelfde.

configure dns

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe de tabel met DNS gegevens eruit zou zien als u de website clonable-voorbeeld.nl zou clonen naar clonable-voorbeeld.de. Zoals u kunt zien moet u zowel voor het domein met www. als zonder www. een A- en een AAAA-type DNS doorvoeren.

DOMAINTypeDNSACTUAL
clonable-voorbeeld.deA89.41.171.180-
www.​clonable-voorbeeld.deA89.41.171.180-
clonable-voorbeeld.deAAAA2a01:7c8:e001:d9:0:0:0:e778-
www.​clonable-voorbeeld.deAAAA2a01:7c8:e001:d9:0:0:0:e778-
tip

Gebruik deze tabel om de juiste DNS gegevens te kopiëren wanneer u ze gaat aanpassen. Hierdoor voorkomt u dat u spelfouten maakt.

Voor de verschillende servers of CMS-systemen kan het programma om de DNS aan te passen er anders uit zien. Vraag uw hostingpartij of IT afdeling om hulp, mocht u er zelf niet utikomen.