Clone aanmaken

Heeft u interesse in het aanmaken van een clone? Dit is snel gebeurd. Hieronder staat stap voor stap beschreven wat u moet doen.

Aanmaken van een account

Ga naar app.clonable.net en vul uw persoonlijke gegevens in. Heeft u al een account? Log dan in, en ga verder naar 'Creëer een site'

Bevestig uw account

Na het aanmaken van een account krijgt u een bevestigingsmail met een link. Door op deze link te klikken kunt u opnieuw inloggen en kan u beginnen met het aanmaken van een clone.

Creëer een site

Ga in de backend naar 'New site'. Hier geeft u aan welke site er gecloned moet worden. Vul de URL in van de originele site, en geef aan wat de taal van de site is. Heeft u al een clone, en wilt u hetzelfde domein clonen naar een andere taal, kies dan voor 'Create new clone' onder een reeds bestaande clone op uw overzichtspagina.

kloon aanmaken

Maak de clone aan

U kunt hierbij kiezen voor een Crossborder clone (zelfde taal) of een International clone (met vertaling). Voer de gewenste domeinnaam in van de nieuwe site die u wil clonen, en kies hierbij de passende taal. Controleer de gegevens en voer de facturatie informatie in.

De juiste instellingen

Voordat de clone live kan gaan moeten de DNS instellingen en de language tags van de website goed worden ingesteld. Dit kunt u zelf doen, of u kunt ons om hulp vragen. Een uitleg over het instellen van de DNS gegevens en de language tags kunt u vinden onder Setup.

De eerste aanpassingen

Ook al is de site nog niet live, u kunt wel al de eerste wijzigingen toevoegen met behulp van de substituties of de editor. Denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van het logo, een ander telefoonnummer of andere verzendkosten.

Afronding

Zodra de DNS en language tags goed ingesteld zijn kan de site live. Hierna kunt u met de Editor of de Substitution rules mogelijke wijzigingen op uw website doorvoeren. Voor ideëen, kijk naar de andere artikelen in deze documentatie.