Naar hoofdcontent

Language tags instellen

Wanneer u een abonnement bij Clonable heeft afgesloten krijgt u van ons een mail met daarin de DNS records en de language tags die veranderd dienen te worden. Door het toevoegen van deze language tags zullen Google en andere zoekmachines uw clone als een originele site zien, in plaats van duplicate content.

Er zijn verschillende manieren om de language tags in te stellen. Afhankelijk van uw platform dient dit script op verschillende plekken geplakt te worden. In de mail (en later ook in de backend van Clonable) vindt u een korte instructie over waar het stukje precies geplakt dient te worden.

Wanneer u bij ons een nieuwe clone afneemt, krijgt u van ons een mailtje over hoe u de language tags dient in te stellen. Dit is namelijk voor elk platform anders. Wij zorgen dat u het juiste script met de juiste instructies krijgt om de language tags op de juiste manier in te stellen. Het is het makkelijkste om het script letterlijk uit de mail te kopiëren, wanneer u het probeert over te typen kan het zijn dat er spelfouten gemaakt worden of er onderdelen ontbreken, waardoor het script niet werkt.

U kunt de instructies voor de language tags ook op een later moment nog eens inzien, bijvoorbeeld als u ze na het uitschakelen opnieuw wilt inschakelen. Wanneer de clone is afgerond, kunt u de uitleg in uw Clonable omgeving terugvinden. De instructies en gegevens voor uw clones vindt u door in het Clonable dashboard naar de clone settings te gaan en vervolgens op het tabblad Setup information te klikken. Bij Language tags, klik op de link onder Setting up your language tags. Er verschijnt dan een venster waar u uw platform kunt kiezen. Op basis van die keuze krijgt u dan de benodigde script/data te zien.

Language tags

Wordpress

Voor Wordpress heeft Clonable een plug-in gemaakt die u kunt installeren op uw site. U kunt deze plug-in downloaden uit de plug-in catalogus van Wordpress. Nadat u deze geïnstalleerd heeft hoeft u alleen de JSON die gegenereerd is in het control panel te kopiëren naar de instellingen van de plug-in. U vindt deze instellingen binnen de Wordpress admin interface onder Instellingen->Clonable. Kijk voor het instellen altijd eerst goed of er niet al bestaande hreflangs in de broncode staan. Als deze er al instaan en u gebruikt de Clonable plugin, dan kan het zijn dat ze er dubbel in komen te staan. Controleer dit altijd even. Mochten er problemen ontstaan, neem dan contact met ons op.

Magento 2

Clonable werkt op dit moment aan een plug-in voor Magento 2. Totdat deze plug-in klaar is kunt u dezelfde manier gebruiken die gebruikt wordt voor Magento 1. Het enige verschil is dat u het script in index.php moet plaatsen direct onder <?php.

Magento 1

Voor Magento 1 wordt er gebruik gemaakt van een klein stukje PHP code dat language tags via de Link header toe zal voegen aan uw site. Dit heeft hetzelfde effect als het plaatsen van language tags in de HTML. Het script wordt automatisch voor uw situatie gegenereerd in het dashboard. U plakt dit script in uw index.php, net voor de regel Mage::run($mageRunCode, $mageRunType).

Laravel

We hebben een Laravel middleware gemaakt genaamd ClonableLinkHeader die je in je applicatie kunt plaatsen. Het moet worden geregistreerd als een globale middleware. Het script vindt u in de backend van Clonable onder 'Language Tags'. Het is getest met Laravel 8, maar zou ook met andere versies moeten werken. U kunt natuurlijk ook een eigen oplossing maken.

Andere PHP systemen

Bij andere PHP systemen kunt u over het algemeen gebruik maken van een gegenereerd stukje PHP code uit het Clonable dashboard. Dit scriptje zal via de Link header language tags toevoegen aan uw site. In de meeste gevallen kunt u dit script in index.php plaatsen. Zolang het script wordt uitgevoerd voordat er pagina-inhoud wordt gegenereerd zal het waarschijnlijk goed werken. U kunt uiteraard ook op uw eigen manier de benodigde language tags toevoegen.

Lightspeed

Wij zullen een op maat gemaakt script naar u op sturen. Deze dient vervolgens aan de Google Tag Manager van uw website toegevoegd te worden. U kunt ons ook (eenmalig) toegang verlenen tot uw GTM, zodat wij dit voor u in kunnen stellen.

Andere systemen

Bij andere CMS-systemen kan het nodig zijn dat er gebruikt gemaakt moet worden van Google Tag Manager. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Logic4. In dat geval hebben we zelf een stuk code gemaakt. Dit kan door u zelf in Google Tag Manager als nieuwe tag toegevoegd worden, of u geeft ons toegang tot uw Tag Manager en laat ons het toevoegen.

Wij geven zelf aan welke manier de juiste is voor uw systeem. Mocht u problemen hebben of er niet uitkomen, schroom dan niet contact met ons op te nemen.