IP-adressen whitelisten

Wanneer u gebruik maakt van Clonable, zal veel van het webverkeer door onze servers passeren. Dit verkeer bevat helaas ook kwaadaardig verkeer. Hoewel wij proberen veel kwaadaardig verkeer eruit te filteren voordat het uw server bereikt, kunnen wij niet alles tegenhouden zonder ook legitieme gebruikers te blokkeren.

Als u zelf een firewall of fail2ban-systeem gebruikt, kan die firewall Clonable zien als een kwaadaardige gebruiker en al onze verzoeken blokkeren. Als dit gebeurt, zullen uw clones niet langer beschikbaar zijn. Het is daarom belangrijk dat u onze uitgaande IP-adressen toevoegt aan een whitelist. Na het aanmaken van een clone ontvangt van Clonable een mail met daarin de IP-adressen die u dient te whitelisten om het blokkeren te voorkomen. Individuele kwaardaardige verzoeken blokkeren is ook prima (en wordt ook aangemoedigd), zolang onze servers niet (permanent) gebanned worden.

whitelisting

Als u niet zeker weet of er een dergelijk systeem voor uw site bestaat, vraag dan uw IT-afdeling of webhost om meer informatie. Zij kunnen u ook helpen onze servers te whitelisten. Wij sturen het IP-adres van de bezoeker mee in de X-Real-IP en X-Forwarded-For headers, dus u kunt ook uw firewall zo instellen dat die waarden worden gebruikt als het IP-adres van de ontvanger. Dit is in de meeste gevallen de beste oplossing, maar helaas niet altijd mogelijk.