Tekst vervangen

Tekst kunt u naast het gebruiken van onze editor ook met de substitution rules wijzigen. Hiervoor gaat u in het linker zijmenu naar Substitution rules, en kies daarna voor het tabblad Text replacements.

Waar u met de editor een bepaald woord slechts op een plek tegelijk kan wijzigen, is het met de substitution rules mogelijk om een woord tegelijk op de gehele site aan te passen. Dit is bijvoorbeeld handig als een bepaalde vakterm meerdermaals verkeerd door Clonable wordt vertaald. Door het gebruiken van de substitution rules zorgt u er met één wijziging voor dat de onjuiste vertaling op de gehele site wordt aangepast. Ook hoeft u geen rekening te houden met hoofdletter gebruik. Wanneer u op de 'Aa' klikt links voor de 'Add' knop, zorgt Clonable ervoor dat het juiste hoofdletter gebruik wordt overgenomen. Dit is echter niet altijd nodig. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

text-replacement

Voorbeeld 1

U heeft een Nederlandse webshop in voetbalartikelen. U clonet deze site vervolgens naar het Engels. Helaas heeft Clonable 'doel' vertaald naar 'purpose' in plaats van 'goal'. Om dit op de clone te vervangen, voert u 'purpose' in in de orignal kolom, en 'goal' in de replacement kolom. Klik vervolgens ook op de Case sensitive knop. Staat 'goal' in het midden of aan het eind van de zin, bijvoorbeeld. 'Buy this goal' dan neemt Clonable de vertaling onder zonder hoofdletter. Staat 'goal' aan het begin van de zin, bijvoorbeeld 'Goal made of steel', dan is én de goede vertaling overgenomen, en zorgt Clonable dat goal een hoofdletter krijgt.

Voorbeeld 2

U heeft een Engelse webshop in tassen, waaronder tassen van het merk Coach. U clonet deze site naar het Duits. Helaas heeft Clonable de betekenis van Coach letterlijk genomen en is de merknaam vertaalt in 'Trainer'. U voert 'Trainer' in in de original kolom, en 'Coach' in de replacement kolom. Omdat het om een merknaam gaat, hoeft u de Case sensitive knop niet persé in te drukken, omdat merknamen sowieso altijd met een hoofdletter worden geschreven. Op de gehele site zal vervolgens 'Trainer' vervangen worden door 'Coach'.

Voorbeeld 3

Een klant van ons heeft een webshop voor waterplanten en vijverbenodigdheden. Wij hebben hun site geclonet naar o.a. het Duits. Helaas vertaalde Clonable de term 'Zuurstofplanten' naar 'Sauerstoffanlagen' in plaats van de juiste vertaling 'Sauerstoffpflanzen'. In de original kolom voerden we 'Sauerstoffanlagen' in, in de replacement kolom 'Sauerstoffpflanzen'. Hier hoefden we niet de Case sensitive knop in te drukken, want zelfstandig naamwoorden worden in het Duits altijd met een hoofdletter geschreven, ongeacht de plek in de zin.