XML feeds

Het is met Clonable ook mogelijk om de XML feeds van uw site te vertalen. XML feeds zijn meestal shopping feeds. Hiermee kunnen uw producten bijvoorbeeld op Google shopping gevonden worden.

Let op!

Voor het vertalen van XML feeds brengen wij extra kosten in rekening.

Misschien wilt u voor uw clone Google Shopping gebruiken om meer bezoekers te bereiken. Als u bijvoorbeeld een webshop voor voetbalschoenen heeft kan het handig zijn deze voetbalschoenen ook in de Franse Google Shopping te zetten. U kunt dan uw bestaande product feed via Clonable vertalen om deze vervolgens te importeren in Google Shopping.

Om uw XML feed te vertalen, gaat u naar de backend van Clonable. In het linker zijmenu klikt u op ‘XML feeds’. Hier kunt u uw XML bestand toevoegen. Clonable zal deze dan voor u vertalen.

XML feeds

Vertaaltijd

Feeds worden met een lagere prioriteit vertaald dan webpagina's. Hierdoor en door het feit dat feeds vaak veel en grote tekstfragmenten bevatten kan het lang (meerdere uren in geval van duizenden producten) duren voor een feed vertaald is, zeker wanneer u een feed voor de eerste keer vertaalt.

Velden uitsluiten

Sommige velden zoals de prijs of links zijn niet nuttig om te vertalen. Deze kunt u uitsluiten om de kosten van de vertaling te verlagen. Dit doet u door het vinkje onder Translate uit te zetten voor het veld dat u niet wilt vertalen. Indien u daarnaast ook niet wilt dat dit veld in de vertaalde feed zit, kunt u ook het vinkje onder Include uitzetten. In het voorbeeld hieronder ziet u bijvoorbeeld dat alleen de titel en de beschrijving vertaald worden door Clonable. U kunt deze instellingen naderhand nog aanpassen door de feed opnieuw te uploaden.

Velden kiezen om te vertalen

Clonable zal precies aangeven hoeveel het vertalen van de XML feed u kost. Op deze manier kunt u overwegen of u het de kosten waard vindt, of dat u misschien de grootte van het bestand wilt aanpassen. Wanneer u een tweede versie van dezelfde XML feed uploadt, zullen eerder vertaalde segmenten niet meegenomen worden in de kosten. Dit betekent dat niet-aangepaste elementen niet opnieuw in rekening worden gebracht wanneer u een nieuwe versie van uw feed uploadt.

Feeds bijwerken

Wanneer u nieuwe producten hebt toegevoegd aan uw site kunt u de vertaalde feed updaten door op het tandwiel te klikken in de in de lijst met feeds bij de feed die u wilt bijwerken. U kunt dan de nieuwe versie van uw originele feed uploaden en eventueel de instellingen voor de te vertalen velden aanpassen. Ook hier ziet u weer hoeveel de bijgewerkte vertaling u gaat kosten.

Feeds downloaden

In het overzicht van uw feeds kunt u per feed zowel de vertaalde als de orignele versie van de feed downloaden. Daarnaast kunt u ook de link naar de vertaalde versie van uw feed kopiëren naar uw klembord. Deze link is ook bereikbaar voor services van derden.