Naar hoofdcontent

Leads

Het control panel biedt de optie om leads door te geven aan Clonable. Op deze pagina lees je hoe je de leads het beste kan communiceren met Clonable. Door een lead door te geven aan Clonable, kan Clonable automatisch de lead koppelen aan je account zodat je commissie ontvangt voor die klant.

Lead aanmaken

Je kan leads aanmaken via je affiliate pagina. Onderaan de pagina vindt je de leads tabel, hierin staan alle leads die je al hebt toegevoegd.

Bij het toevoegen van een lead vereist Clonable een aantal gegevens van de mogelijke klant:

VeldBetekenis
CompanyDe bedrijfsnaam van de mogelijke lead
DomainHet domein van de site waar een clone van gemaakt moet worden. Zorg ervoor dat je hier het goede domein invult, dit wordt uiteindelijk gebruikt om de lead te koppelen aan een account.
Contact nameNaam van de persoon waar je contact mee hebt gehad.
Contact emailHet email adres van het persoon waar je contact mee hebt gehad.
When did you contact this lead?Vul hier de datum in van wanneer je contact met hebt gehad met de lead.
CommentVul hier nog extra informatie in die nuttig kan zijn voor Clonable, denk bijvoorbeeld aan de grootte van de website, welke talen ze misschien willen, een telefoonnummer. Hoe meer informatie hoe beter.

add lead

Limieten van leads

Clonable heeft een aantal limieten ingesteld voor de affiliate leads, zodat er geen misbruik gemaakt kan worden van deze functionaliteit. De limieten zijn als volgt:

  • Maximaal 100 actieve leads
  • Je mag een lead maar één keer toevoegen

Mocht je het maximaal aantal lead hebben bereikt, dan is het mogelijk om een lead handmatig te sluiten. Let op! Hierbij doe je afstand van alle toekomstige commissie die de lead zou opleveren.

Lead status

Er zijn totaal 5 statussen die een lead kan hebben binnen Clonable. Een actieve lead wordt binnen Clonable gezien als een lead met de status Open of Pending.

Status: Open

Deze status wordt automatisch toegewezen aan een lead wanneer de lead wordt aangemaakt. In bijna alle gevallen zal dit de standaard status zijn.

Status: Pending

Deze status krijgt een lead wanneer de lead succesvol is gekoppeld aan een affiliate. In dit geval weet je dat de lead succesvol geconverteerd kan worden via Clonable. Dit betekent echter nog niet dat de klant al heeft betaalt.

Wanneer de status pending is, weet je ook al zeker dat er minimaal een demo + account is aangemaakt voor de lead. Dit kan zowel door een medewerker van Clonable zijn gedaan of door de lead zelf.

Status: Completed

Deze status krijgt een lead wanneer de lead geconverteerd is door Clonable, dit betekent simpelweg dat de klant een factuur heeft betaald. Dit betekent ook meteen dat je de commissie van de lead kan zien op je affiliate pagina.

Status: Expired

Deze status krijgt een lead wanneer de maximale tijd van een lead is overschreden, we hanteren binnen Clonable een periode van maximaal 90 dagen om een lead te converteren. In overleg met Clonable kan deze periode verlengd worden voor een lead.

Wanneer de maximale lead tijd is overschreden dan zal de lead niet meer geconverteerd worden door Clonable, en zul je dus geen commissie ontvangen.

Status: Denied

Het kan zijn dat Clonable automatisch of handmatig de lead weigert, dit kan diverse oorzaken hebben.

  • Mocht de lead al een betaald account hebben binnen Clonable dan krijgt de lead automatisch de status Denied.
  • Mocht de lead al zijn aangesloten door een andere lead dan krijgt de lead automatisch de status Denied.
  • Mocht er een andere reden zijn waardoor de lead niet geldig is voor Clonable, dan zal een medewerker van Clonable deze handmatig weigeren.

Als een lead denied is, zal de reden er altijd bij staan in het dashboard. De reden kun je zien door over de status van de lead te hoveren.