WooCommerce

Plugin

Voor WooCommerce kan ook de Clonable WordPress plugin gebruikt worden, hiervoor zijn de setup stappen gelijk aan die van WordPress. Bekijk hier de WordPress plugin.

Subfolder exclusions

Wanneer u een clone maakt van uw WooCommerce webshop en gebruik maakt van een subfolder, zijn er een paar standaard exclusions die u dient door te voeren om ervoor te zorgen dat de clone goed functioneert. Het gaat hier dan om /wp-admin/, /wp-content/ en /wp-includes/, omdat deze vanuit de originele domeinnaam (zonder subfolder) bereikt moeten worden. U kunt deze toevoegen aan de Subfolder exclusions.

subfolder-exclusions

Extra hulp

Heeft u na deze aanpassingen nog steeds problemen met uw website of webshop? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag om uw clone juist in te richten.

Plugin WooCommerce module

De Clonable WordPress biedt een ingebouwde WooCommerce module met verschillende functionaliteiten.

Conversie metingen

Het komt vaak voor dat een payment provider de gebruiker redirect naar de verkeerde site. Dit komt vaak doordat de interne redirect url van WooCommerce niet weet dat de clones bestaan. Hierdoor zouden bijvoorbeeld Duitse klanten de Franse pagina kunnen krijgen na het afrekenen van een product.

Bij het tabblad WooCommerce kan "Enable conversion tracking" aan worden gezet. Hierna kun je de domeinen van je site en clones invullen. Deze domeinen worden automatisch ingevuld wanneer je op de 'Sync with Clonable' knop klikt op de General Settings pagina. Zorg ervoor dat de domeinen zonder https::// worden ingevuld en niet eindigen met een slash. Bij subfolder clones dient de subfolder achter het domein te worden ingevuld (zie onderstaande afbeelding als voorbeeld).

woocommerce plugin conversion settings

Deze instellingen zorgen ervoor dat de redirect url van de payment provider correct wordt ingesteld op het domein van de clone. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je conversie beter te meten op de 'bedankt' pagina van de clone. Heb je problemen met het doorschakelen van je payment provider? Neem dan contact met ons op of los het probleem op met onze payments redirects.

Product exclusions

De WooCommerce module in de WordPress plugin geeft ook de mogelijkheid om producten uit te sluiten voor bepaalde talen. Heb je bijvoorbeeld producten die je niet kan verkopen in het buitenland vanwege juridische redenen, dan kun je deze producten voor dat land uitsluiten.

Instelling

Om met product exclusions aan de slag te gaan, dien je eerst de instelling aan te zetten in het WooCommerce tabblad in de plugin. Deze instelling zal standaard aan staan.

Clonable biedt product exclusions voor de originele shop en alle clones. Dit betekend dat je ook producten alleen kunt verkopen voor een specifieke clone. Clonable geeft een aantal mogelijkheden om een product uit te sluiten. Ze werken op de achtergrond allemaal hetzelfde, dus je kan de werkwijze kiezen die je zelf het fijnste vind.

Producten overzicht

Clonable voegt een aantal checkboxes toe op de producten pagina van WooCommerce, achter in de tabel staan verschillende checkboxes voor alle talen. De opties zijn gelijk aan alle clones van Clonable + de originele shop. Bij het uit en aanvinken zal Clonable automatisch de product exclusion opslaan.

Standaard zullen alle checkboxes aan staan, dit betekend dat er geen producten zijn uitgesloten.

WooCommerce product overzicht exclusionsIn het voorbeeld hierboven, is het product "Vierkant" uitgesloten voor de talen: Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, en Denemarken.
Product pagina > productgegevens

Je kan ook producten uitsluiten via de productgegevens van je product. Deze zijn vaak te vinden onder je product beschrijving. Bij de product gegevens zul je in de tabbladen het tabblad Clonable zien, hierin vind je ook weer checkboxes om je producten uit te sluiten.

WooCommerce product overzicht exclusionsIn het voorbeeld hierboven, zijn voor dit product de talen Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, en Denemarken uitgesloten.
Product pagina > meta tags

Je kan ook producten uitsluiten via speciale meta tags van Clonable, deze optie is de vinden aan de rechterkant van de product pagina (het kan zijn dat je helemaal naar beneden moet scrollen). Als je een product uit wilt sluiten voor een bepaalde taal, dan voeg je die tag toe aan het product.

WooCommerce product overzicht exclusions
In het voorbeeld hierboven, zijn voor dit product de talen Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, en Denemarken uitgesloten.
Exporteren en importeren (Bulk)

Om ervoor te zorgen dat je product exclusion ook in bulk kan doen, bieden we ook de optie aan om dit aan te passen via CSV export en import.

1. Ga eerst naar de product pagina, en klik op de exporteren knop.
  2. Selecteer bij het kiezen van de kolommen minimaal "ID", "Naam" en de "Excluded from `taal` (`land`)" kolommen.
  3. Selecteer voor welke producttypes en productcategorieën je wil (mag alles zijn).
  4. Als het goed is heb je nu een CSV bestand met ID's, namen en alle kolommen voor je product exclusions.
  5. IDNaamExcluded from Dutch (Netherlands)Excluded from German (Germany)Excluded from French (France)Excluded from English (United Kingdom)Excluded from Danish (Denmark)Excluded from Polish (Poland)
    12Clonable T-shirtnonononoyesno
    21Driehoeknoyesnononoyes
    155Vierkantnonoyesyesyesno
  6. In bovenstaand voorbeeld kun je zien, dat de kolommen waar 'yes' staat ingevuld, de producten uitgesloten zijn voor dat land.
  7. Clonable accepteert de volgende waardes ook als 'yes': true, 1, on.
  8. Wanneer je de producten hebt bewerkt kun je ze weer importeren via de "Importeren" knop.
  9. Selecteer het CSV bestand waar je net de aanpassingen in hebt gedaan.
  10. BELANGRIJK: selecteer ook de optie "Bestaande producten updaten".
  11. Kies bij het koppelen van de kolommen, de "Excluded from x" kolommen. Selecteer bij de kolommen die je niet wil updaten de optie "niet importeren".
  12. Voer de importeer functie uit.
  13. Als het goed is zijn de wijzigingen in je CSV nu doorgevoerd. Bij fouten kun je de vorige stappen herhalen of handmatig je fouten bijwerken met behulp van de andere opties.

Hoe de product exclusions werken

De product exclusions zorgen er voor dat je producten niet zichtbaar en niet te bezoeken zijn op de gespecificeerde taal. De producten zullen nooit verwijderd/aangepast worden. Dit heeft als bijeffect dat producten in theorie nog wel te bestellen zijn voor een specifieke taal. Dit is op te lossen door middel van de ingebouwde verzendmethoden van WooCommerce, hierin kun je verzendopties voor bepaalde regio's uitzetten. Lees hier meer over het opzetten van de verzendzones.

Als je verzendzones goed zijn opgesteld in WooCommerce, kunnen we de standaard landen aan passen via substitution rules van clones. Lees meer over het standaard land wijzigingen op de clone:

Optioneel: WooCommerce email vertalingen plugin

Houd er rekening mee dat WooCommerce meer bevat dan alleen de website. Nadat klanten een bestelling hebben geplaatst, krijgen ze daarvan een automatische bevestigingsmail. Clonable heeft geen toegang tot jouw mail-instellingen, waardoor deze mails niet door Clonable vertaald worden. Toch zijn er meerdere plugins beschikbaar op Wordpress die deze optie wel bieden. Zo is er bijvoorbeeld de WooCommerce Email Template Customizer plugin. Met deze plugin is het heel eenvoudig vertalingen te maken van al je WooCommerce e-mails. Je kunt eenvoudig de templates bewerken en vormgeven. Je vindt deze plugin in de plugin catalogus van WooCommerce. Met het gebruiken van deze plugin zorg je er dus voor dat ook emails vanuit je clone eenvoudig te versturen zijn. Daarnaast zorgt emailverkeer in de taal van de klant ook voor extra vertrouwen en zekerheid, waardoor klanten eerder geneigd zijn vaker producten van uw webshop aan te schaffen. Clonable is niet geaffilieerd met dergelijke partijen. Functionaliteit van deze plugins vallen dus niet onder de garantie en support vanuit Clonable.

woocommerce email plugin