Payment redirects

Bij het gebruiken van een clone wil je natuurlijk wel weten of de site ook daadwerkelijk resultaten oplevert. Je kunt de clone koppelen aan Google Analytics, maar dan heb je geen inzage in de e-commerce van de clone. Gelukkig heeft Clonable hier een oplossing voor bedacht. Met behulp van de conversie tracking functie wordt het tracken van je orders van de clone makkelijker.

Je vindt deze functionaliteit onder Clone setttings → Payment redirects.

Er dienen twee paths aan de broncode van je originele website toegevoegd te worden: het path van de checkout pagina (een pagina die de bezoeker sowieso bezoekt voor ze naar de pagina van de betaalprovider gaan; bijv /afrekenen). En ten tweede het path van de bevestigingspagina. Dit is de pagina waar elke bezoeker terechtkomt nadat de betaling is voldaan. Dit is meestal de pagina waarop de klant bedankt wordt voor de aankoop en die en overzicht / samenvatting geeft van de bestelling.

Let op!

Zorg ervoor dat u de paden van de originele website invoert, niet van de clone. Als je een clone met vertaling hebt, zal Clonable ervoor zorgen dat de juiste vertaling van de URL's wordt gebruikt.

conversion

Hierna dien je het script dat in de backend van Clonable gegenereerd is aan de broncode van je originele website toe te voegen. Je kunt dit heel makkelijk kopiëren en plakken. Door het plakken van dit script in de broncode van je originele website, worden bezoekers na betaling op de clone doorgestuurd naar het domein van de clone. Normaliter zal de betaalpagina de bezoeker namelijk doorsturen naar het originele domein, waardoor precieze conversie niet gemeten kan worden. Het installeren van dit script zorgt ervoor dat je nauwkeurig kan bijhouden welke aankopen vanaf je originele domein komen, en welke van de clone.