Tooling

Clonable biedt tooling waarmee je de kwaliteit van de clone kan verbeteren, of bepaalde aspecten van de clone kunt aanpassen.

AI Proofreading

Met de proofreader van Clonable kun je de vertaalde teksten van je clone laten proofreaden. Via de tooling pagina kun je diverse instellingen voor de proofreader instellen zodat de kwaliteit van de proofreading staat afgesteld op de voorkeuren van jouw site.

Met de terminologie geef je aan welke woorden de proofreader moet gebruiken. Je kan er hiermee voor zorgen dat woorden die naar een verkeerde synoniem zijn vertaald, correct worden vervangen met de juiste term. Voorbeelden van een terminologieën zijn:

Juiste taal

Onze proofreader verwacht dat je de terminologie in het Engels meegeeft. Gebruik hier dus ook Engelse termen zodat onze proofreader niet in de war raakt.

TerminologieReden
Financial advisorsZo voorkom je dat een automatische vertaler het Nederlandse woord 'bank' naar 'couch' vertaalt, maar de juiste term 'bank' aanhoudt
Medical supply webshopHierbij kan de proofreader helpen om specifiek vakjargon op de correcte manier over te nemen naar een nieuwe taal, denk bijvoorbeeld aan Latijnse namen van medische producten.
Art galleryKan ervoor zorgen dat namen van kunstwerken niet vertaald worden en dat dezelfde woordkeuzes worden gemaakt voor de leesbaarheid van de tekst.

Gebruik van de proofreader

De proofreader is te gebruiken via de editor, deze is te gebruiken wanneer je een stuk tekst wil vervangen. Je kan hierbij om de groene "AI" knop klikken, en dit opent vervolgens een apart venster voor het proofreaden.

automatisch openen

De proofreader heeft een instelling voor het automatisch openen van het proofreading venster, deze kun je instellen via het tooling scherm.

De proofreader zal pas gaan werken als je op de groene "Generate" knop klikt, wanneer je dit doet gaat de proofreader aan de slag met het verbeteren van de tekst. Wanneer hij klaar is, heb je de mogelijkheid om de nieuwe tekst te accepteren en op te slaan. Mocht je de tekst willen terugzetten naar de originele tekst, dan kun je altijd terugkijken in de geschiedenis van de editor.

Tekortkomingen van de proofreader

De proofreader bevindt zich op dit moment nog in de experimentele fase, wat betekent dat er nog problemen kunnen zijn waarvoor we aanvullend onderzoek moeten doen. Bekende problemen van de proofreader zijn:

• Je kunt op dit moment niet controleren of de nieuwe teksten daadwerkelijk beter zijn.
  • Als de originele tekst verandert, verlies je ook de proofreaded tekst.
  • Het proofreaden van losse woorden werkt nog niet goed, hier geeft de proofreader soms uitleg.
  • Als de tekst HTML bevat, kunnen de tags verloren gaan of verkeerd gewijzigd worden.