Naar hoofdcontent

Server- en netwerkinformatie

Clonable is in feite niks anders dan een slimme reverse proxy die u voor uw eigen webserver plaatst. Bezoekers van de clone maken verbinding met de servers van Clonable. Die servers vragen vervolgens de originele pagina op bij uw eigen webserver en veranderen deze response om zo tot het eindresultaat te komen dat uw clone is.

Verbindingsinformatie

Verbindingen tussen bezoekers en Clonable verlopen via HTTP/1.1 of HTTP/2 over IPv4 of IPv6. De verbinding tussen Clonable en uw eigen server verloopt via HTTP/1.1 over IPv4 of IPv6 afhankelijk van het ingestelde origin IP adres.

IP adressen

U kunt verkeer vanaf Clonable verwachten vanaf de volgende IP adressen:

ServerIPv4 AddressIPv6 Address
clonable-ams-180.69.93.772a01:7c8:bb06:71::/64
clonable-rtm-187.253.157.2372a01:7c8:bb07:b4::/64

Laatst gewijzigd op 8 januari 2022

Beveiliging

Bij Clonable proberen we bezoekers van clones en eigenaren van websites zoveel mogelijk te beschermen zonder legitieme bezoekers hier te veel bij te hinderen. Uiteraard kunnen wij niet al onze beveiligingsmaatregelen prijsgeven, maar hieronder hebben wij een aantal punten uiteen gezet.

Versleutelde verbindingen

Verbindingen tussen bezoekers en Clonable worden altijd omgeleid naar een HTTPS verbinding en een eventuele HSTS policy wordt overgenomen van de originele website. Clonable ondersteunt TLS 1.2 en 1.3 en gebruikt certificaten uitgereikt door Let's Encrypt.

Verbindingen tussen Clonable en uw eigen webserver maken ook gebruik van HTTPS. Hierbij worden TLS versies 1.0, 1.1, 1.2 en 1.3 ondersteund ter behoeve van compatibiliteit.

Firewall

Verzoeken die bij Clonable binnenkomen worden door een WAF (Web Application Firewall) geleid die de meeste simpele aanvallen blokkeert. Deze firewall is vooral afgesteld om het aantal fout-positieven te beperken en hier moet dan ook niet op vertrouwd worden als (primaire) beveiligingslaag.