Naar hoofdcontent

Tekens

De abonnementen van Clonable met vertaling zijn gebaseerd op het aantal tekens van de website of de webshop die gecloned moet worden. Afhankelijk van het aantal tekens op uw originele website / webshop wordt een pakket met bijpassend bedrag per maand gekozen. Een webshop met veel producten zal daarom meer tekens en dus een groter abonnement moeten afnemen dan een informatieve site met weinig pagina's. Maar wat bedoelen we nou precies met tekens? Wat telt er wel of niet mee en hoe bepalen we welk abonnement bij u past?

Wat zijn tekens?

Met tekens bedoelen we alle content van een website die vertaald moet worden, oftewel content die op een clone anders is dan op de normale site. Dit houdt uiteraard tekst in, zowel tekst op de pagina zelf als de tekst in metatitles en meta descriptions. Wanneer u bijvoorbeeld erg lange meta descriptions voor elke pagina gebruikt, kunnen de tekens snel oplopen en zit u met meer kosten. Dit raden we daarom ook af. Daarnaast kunnen ook sommige afbeeldingen vertaald worden, maar alleen als deze ingesloten zijn in de tekst. Probeer daarom de afbeeldingen op uw website altijd buiten de tekst toe te voegen. In principe is het makkelijkste om te onthouden: als iets onderdeel is van een alinea of zin in dan wordt de hele HTML meegerekend. Bij op zichzelf staande onderdelen wordt alleen de tekst meegerekend.

Hoe weet ik hoeveel tekens ik nodig heb?

Meestal adviseren wij webshops sowieso een medium abonnement met 2.000.000 tekens af te nemen. Dit omdat er waarschijnlijk vaak producten en daarmee productbeschrijvingen toegevoegd zullen worden. Dan heb je de hoeveelheid tekens van een medium abonnement wel nodig. Heeft u een kleine website, dan volstaat een small abonnement van 100.000 tekens. Weet u niet goed hoeveel pagina's u heeft? Als u op internet in de zoekbalk site:uw website intypt, komt er te staan hoeveel pagina's uw site heeft.

tekens

U kunt dan bij uzelf nagaan hoeveel tekens u ongeveer op uw site hebt staan. Een productpagina zal bijvoorbeeld rond de 500 tekens bevatten, maar bij een blogartikel is dit al gauw een stuk meer. Twijfelt u toch over welk abonnement u moet nemen of vindt u het lastig in te schatten hoeveel tekens u nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Wat als ik niet genoeg tekens heb gekozen?

Het kan zijn dat u een bepaald pakket heeft gekozen, maar toch niet genoeg tekens hebt voor het vertalen van uw website. U kunt altijd in de backend van Clonable zien hoeveel tekens er vertaald zijn en hoeveel u er nog over heeft. Ga hiervoor naar Clone settings --> Usage and billing. Mocht u bijna over uw limiet heen zijn, kunt u in het rechtermenu extra tekens bijkopen, zowel eenmalig als maandelijks. Meer informatie over extra tekens kopen leest u hier.

usage

Wanneer het maandelijks voorkomt dat u tekens te weinig, of juist heel veel tekens over heeft, kan het verstandig zijn over te stappen op een ander abonnement. Twijfelt u of u wilt overstappen, neem dan contact met ons op.