Naar hoofdcontent

Google Ads

Om de beste resultaten met uw clone te behalen, is het verstandig om te adverteren. Het aanmaken van een clone en simpelweg afwachten tot het vanzelf een succes wordt is natuurlijk niet verstandig, en zal ook niet werken. Misschien heeft u voor uw originele website al wat advertenties of campagnes lopen, bijvoorbeeld bij Google Ads. Met Google Ads, voorheen Google Adwords, kunt u met een advertentie boven de organische zoekresultaten van Google komen te staan. Op deze manier trekt u met uw website nog meer aandacht, en wij raden het dan ook zeker aan om met advertenties aan de slag te gaan.

Heeft u al een Google Ads account voor uw originele website, dan kunt u ditzelfde account gebruiken om campagnes voor de clone op te zetten. U kunt eenvoudig nieuwe campagnes aanmaken met de URLs van de clones waar u meer verkeer naartoe wilt trekken. Heeft u nog geen account, dan is het eenvoudig er een aan te maken met uw Google Account. Ga hiervoor naar https://ads.google.com/.

Campagnes

Google Ads draait om campagnes. In het linkermenu kunt u een nieuwe campagne toevoegen. U kunt daarna een advertentie type kiezen (meestal is dit een zoekadvertentie), een doel instellen (bijv: meer klanten trekken). Daarna voegt u de URL toe van de pagina waarop het doel van toepassing is. Wilt u bijvoorbeeld meer bezoekers naar een bepaalde categoriepagina dan vult u hiervan de URL in. Daarnaast kun je een naam, locatie, taal en netwerk kiezen. Voor meer informatie over de kosten kunt u het beste de website van Google Ads bezoeken.

Keywords

Het is verstandig om eerst een zoekwoordenonderzoek te doen. Zo weet u welke keywords relevant zijn voor uw clone en dus voor uw campagnes. Dit is zeker slim als u een clone met vertaling afneemt. Misschien is de letterlijke vertaling van een Nederlands keyword niet het keyword in het Duits. Door de juiste keywords wordt uw advertentie alleen getoond aan de bezoekers die er ook echt naar op zoek zijn. De kans dat deze bezoekers ook daadwerkelijk iets aanschaffen als ze op de advertentie klikken is daarom groter dan bij standaard advertenties. Het is daarom zeker de moeite om u in de keywords te verdiepen.

Met Google Ads kunt u verschillende soorten advertenties opzetten, en er zijn diverse strategieën die u kunt gebruiken om met Ads de beste resultaten voor uw clone te behalen. Wij zullen hier nu niet te diep op ingaan. Wilt u meer advies, informatie, of weten wat het kostenplaatje is, ga dan naar de website van Google Ads.