Naar hoofdcontent

Vertaalcredits

De abonnementen van Clonable met vertaling zijn gebaseerd op het aantal vertaalcredits van de website of de webshop die gecloned moet worden. Afhankelijk van de hoeveelheid tekst op uw originele website / webshop wordt een pakket met bijpassend bedrag per maand gekozen. Een webshop met veel producten zal daarom meer vertaalcredits en dus een groter abonnement moeten afnemen dan een informatieve site met weinig pagina's. Maar wat bedoelen we nou precies met vertaalcredits? Wat telt er wel of niet mee en hoe bepalen we welk abonnement bij u past?

Wat zijn vertaalcredits?

Met vertaalcredits bedoelen we alle content van een website die vertaald moet worden, oftewel content die op een clone anders is dan op de normale site. Dit houdt uiteraard tekst in, zowel tekst op de pagina zelf als de tekst in metatitles en meta descriptions. Wanneer u bijvoorbeeld erg lange meta descriptions voor elke pagina gebruikt, kunnen de vertaalcredits snel oplopen en zit u met meer kosten. Dit raden we daarom ook af. Daarnaast kunnen ook sommige afbeeldingen vertaald worden, maar alleen als deze ingesloten zijn in de tekst. Probeer daarom de afbeeldingen op uw website altijd buiten de tekst toe te voegen. In principe is het makkelijkste om te onthouden: als iets onderdeel is van een alinea of zin in dan wordt de hele HTML meegerekend. Bij op zichzelf staande onderdelen wordt alleen de tekst meegerekend.

Hoe weet ik hoeveel vertaalcredits ik nodig heb?

Voor de hoeveelheid vertaalcredits die je nodig hebt kun je een algemene referentie tabel gebruiken, zo weten we ongeveer bij hoeveel producten/pagina's een pakket past. Heb je een grote website/webshop, dan belandt je automatisch ook een een groter pakket.

PakketAantal vertaalcreditsAantal pagina's
Extra small200.000± 50-75 pagina's
Small1.000.000500 - 1000 pagina's
Extra small2.000.0001000 - 3000 pagina's
PakketAantal vertaalcreditsAantal pagina's
Ecommerce small1.000.000500 - 1000 producten
Ecommerce medium5.000.000tot 5000 producten
Ecommerce large50.000.000tot 75.000 producten

U kunt dan bij uzelf nagaan hoeveel vetaalcredits u ongeveer op uw site hebt staan. Een productpagina zal bijvoorbeeld rond de 500 vertaalcredits bevatten, maar bij een blogartikel is dit al gauw een stuk meer. Twijfelt u toch over welk abonnement u moet nemen of vindt u het lastig in te schatten hoeveel vertaalcredits u nodig heeft, neem dan gerust contact met ons op. vertaalcredits

Wat als ik niet genoeg vertaalcredits heb gekozen?

Het kan zijn dat u een bepaald pakket heeft gekozen, maar toch niet genoeg vertaalcredits hebt voor het vertalen van uw website. U kunt altijd in de backend van Clonable zien hoeveel vertaalcredits er zijn verbruikt en hoeveel u er nog over heeft. Ga hiervoor naar Uw naam --> Your subscription. Mocht u bijna over uw limiet heen zijn, kunt u in het rechtermenu extra vertaalcredits bijkopen.

usage

Wanneer het maandelijks voorkomt dat u vertaalcredits te weinig vertaalcredits over heeft, kan het verstandig zijn over te stappen op een ander abonnement. Twijfelt u of u wilt overstappen, neem dan contact met ons op.