Naar hoofdcontent

Url translations gebruiken

URLs zelf toevoegen

Bij Url translations kunt u zelf de vertalingen van de URLs toevoegen. Dit kan voor elke URL handmatig door bij What visitors see now de originele URL toe te voegen en onder What you want visitors to see de vervangende URL toe te voegen.

Let op:

Voeg enkel de URL toe vanaf het ‘/ ‘ teken, neem niet de gehele URL over. De domeinnaam voor uw vertaalde site is namelijk anders dan de originele domeinnaam, dus wanneer u de gehele URL invoert zal Clonable op zoek gaan naar deze URL in uw vertaalde site en deze niet vinden. Dan wordt de URL dus niet aangepast.

Klik hierna op Save en de URL wordt aangepast.

Bulk upload

Het is echter makkelijker om de URL vertalingen in bulk te uploaden, dit scheelt veel tijd. U dient hiervoor de URLs in een CSV bestand te uploaden, met per regel de originele URL en de aangepaste URL gescheiden door een komma (,) of een puntkomma (;). Hiervoor geldt wel een maximum van 5000 URL vertalingen met maximaal 256 tekens per regel.

CSV-uitleg

U kunt dit bestand uploaden onder Bulk upload --> Choose file --> Upload. Hierna zullen alle URLs uit uw bestand worden aangepast.

url-translations

Filter en include broken

URL Filter: U kunt de filter functie gebruiken als u grote aantallen aan URLs hebt vertaald en opzoek bent naar een bepaalde URL, u kunt ervoor kiezen om op de vertaling of de orginele URl te zoeken.

Include broken: Merkt u dat een bepaalde URL op uw clone niet werkt dan kunt u via "Include broken" ook URls laten zien die neit naar behoren werken.