Shopify

Binnen Clonable ondersteunen we alleen subdomein clones voor Shopify, dit wordt bewust gedaan vanwege een aantal limitaties in de checkout van Shopify. Om Clonable volledig werkend te krijgen moet je binnen de Shopify backend een aantal dingen instellen. Hieronder staan de verschillende onderdelen genoteerd.

Custom pixel

De custom pixel zorgt ervoor dat er op de checkout pagina een /ping/ request naar Clonable wordt gestuurd, hiermee weet Clonable dus dat de gebruiker op de checkout pagina van de clone is geweest. Daardoor kan de klant na het afrekenen bij bijvoorbeeld Mollie terug verwezen worden naar de clone.

Instructies

1. Ga in je Shopify backend naar Settings > Customer events > Add custom pixel.
  2. Geef de pixel een naam (bijvoorbeeld Clonable Payment Redirects).
  3. Stel bij permission Not Required in, en Data sale Data collected quilifies as data sale.
  4. Voer bij code het volgende in:
analytics.subscribe("checkout_started", (event) => {
fetch("https://conversions.clonable.net/shopify/ping", {
headers: {'x-clonable-origin': window.location.origin }
}).then(response => { /* fire and forget */ })
});
  1. Klik rechtsboven op save.
  2. Klik vervolgens op connect, en selecteer bij de pop-up nogmaals connect.

Clonable payment redirect script

Dit script verzorgt het redirecten op de bedankt pagina en controleert of de huidige gebruiker van de website recentelijk op de checkout van een clone is geweest. Zo ja, dan wordt de gebruiker naar de bedankt pagina met het domein van die clone gestuurd.

Instructies

1. Ga in je Shopify backend naar Settings > Checkout.
  2. Scroll op deze pagina naar Order status page.
  3. Vul hier bij Additional scripts het volgende in:
<script src="https://conversions.clonable.net/script?domain={{ YOUR_DOMAIN }}&shopify=true" async></script>
  1. Vervang in het bovenstaande scripts {{ YOUR_DOMAIN }} door het domein van de originele, onvertaalde website. Dus als je een clone van clonable.nl naar de.clonable.nl zou hebben, dan zou je clonable.nl voor {{ YOUR_DOMAIN }} invullen.
  2. Klik vervolgens rechtsboven op save.
Test of het script werkt

Je kan testen of het bovenstaande script werkt, door de URL van het script in de browser te plakken. Als je het goed hebt gedaan, zul je de inhoud van het script zien. Zie je niets? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk het domain niet correct ingevuld.

Markets en e-mail vertalingen

Voor het vertalen van de emails kan de ingebouwde template translation van Shopify worden gebruikt. Deze zorgt er voor dat de uitgaande email automatisch worden ingesteld op basis van de ingestelde locale in de checkout. De checkout op de clones krijgen vanuit Clonable automatisch een ?locale=... query parameter.

Binnen Shopify hoef je alleen de talen in de backend van Shopify toe te voegen. Deze talen zullen gewoon leeg blijven in Shopify, maar dat zorgen ze er wel voor dat de email vertaald worden.

Instructies

1. Ga in je Shopify backend naar Settings > Languages.
  2. Hier staan waarschijnlijk al 1 of meerdere talen bij.
  3. Click rechtsboven op Add language, en voeg de talen van de clone(s) toe.
  4. Als het goed is staan de toegevoegde talen nu onder Unpublished languages.
  5. Klik bij iedere taal rechts op de 3 puntjes, en klik daarna op publish, klik in de pop-up vervolgens ook op publish.
  6. Als het goed is, staan de toegevoegde talen nu onder Published languages met de text No translations added.
  7. Ga nu naar Settings > Markets > {{ YOUR_MARKET }} > Languages and domain;
  8. Als het goed is staan alle gepubliceerde talen hier nu in een lijst.
Welke market moet je kiezen?

Je kiest de hoofd market van je Shopify installatie, je hoeft hiervoor niet meerdere markets aan te maken. Als je al meerdere markets hebt, dan hoef je het maar voor 1 market te valideren.

Dit zou voor nu de emails moeten vertalen, houd er wel rekening mee dat de links en de producten in de emails nog onvertaald zijn. De links zullen dus naar de originele website leiden en de producten zullen nog in de originele taal staan.