IP-blokkade voorkomen

Wanneer u gebruik maakt van Clonable, zal veel van het webverkeer door onze servers passeren. Dit verkeer bevat helaas ook kwaadaardig verkeer. Hoewel wij proberen veel kwaadaardig verkeer eruit te filteren voordat het uw server bereikt, kunnen wij niet alles tegenhouden zonder ook legitieme gebruikers te blokkeren.

Als u zelf een firewall of fail2ban-systeem gebruikt, kan die firewall Clonable zien als een kwaadaardige gebruiker en ons toevoegen aan een blokkadelijst. Wanneer dit gebeurt, zijn uw clones niet langer bereikbaar. Het is daarom belangrijk dat u onze uitgaande IP-adressen toevoegt aan een whitelist.

ServerIPv4 AddressIPv6 Address
clonable-ams-180.69.93.772a01:7c8:bb06:71::/64
clonable-rtm-187.253.157.2372a01:7c8:bb07:b4::/64
tip

Individuele kwaadaardige verzoeken blokkeren is prima (en wordt ook aangemoedigd), zolang onze servers maar niet (permanent) geblokkeerd worden.

Als u niet zeker weet of er een dergelijk systeem voor uw site bestaat, vraag dan uw IT-afdeling of webhost om meer informatie. Zij kunnen u ook helpen onze servers te whitelisten.

info

Wij sturen het IP-adres van de bezoeker mee in de X-Real-IP en X-Forwarded-For headers, dus u kunt ook uw firewall zo instellen dat die waarden worden gebruikt als het IP-adres van de ontvanger. Dit is in de meeste gevallen de beste oplossing, maar helaas niet altijd mogelijk. Voor meer informatie zie Echte IP adres bezoeker