API sleutels

Soms is het nodig voor een extern systeem om te communiceren met de data van Clonable. Je kan een extern systeem toegang geven tot je data door middel van een API sleutel.

Sleutel aanmaken

In sommige gevallen zal Clonable automatisch een API sleutel aanmaken voor je account. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij het aanmaken van een WordPress of WooCommerce clone.

In andere gevallen zal je een sleutel zelf moeten aanmaken, dit kun je doen via je profiel instellingen. Deze instellingen kun je vinden door in het Clonable dashboard bovenin op je naam te klikken en dan 'Profile' te selecteren.

Onderaan de pagina staat een API sleutel tabel, boven deze tabel staat een invulveld waar je een nieuwe sleutel kan aanmaken. Hier hoef je alleen een naam in te vullen, de naam van de sleutel is alleen visueel en heeft geen onderliggende functies. Wanneer je bijvoorbeeld voor WordPress een API sleutel gaat toevoegen is de naam WordPress een goede optie.

api sleutel aangemaakt

Toegang en beveiliging

info

Een API sleutel geeft alleen toegang tot jou account, dit betekend dat de eigenaar van de clones de sleutel moet aanmaken voor correcte communicatie met Clonable.

Voordat je aan de slag gaat met API sleutels is het belangrijk dat je weet dat API sleutels toegang geven tot bepaalde gegevens van je account. Daarom moet je op dezelfde manier omgaan met de API sleutel als met je email en wachtwoord. Wanneer je perongeluk je API sleutel hebt gedeeld of hebt gelekt, is het belangrijk dat je de API sleutel deactiveerd. Dit kun je doen door op 'Revoke api key' te klikken de de 'ACTIONS' kolom van de API key tabel.

Er zijn een aantal acties mogelijk via de Clonable API waaronder:

• Sites aanmaken
  • Clones aanmaken
  • Sites bekijken
  • Clones bekijken
  • Profiel informatie ophalen
  • Beschikbare talen ophalen
gevaar

Clonable zal je nooit vragen om je API sleutel met ons te delen, let dus goed op voor oplichters wanneer je je sleutel wil delen.