Clone instellingen

Onder 'Clone settings' kunt u verschillende soorten instellingen van uw clone wijzigen. Hiervoor dient u in de backend van Clonable eerst de clone aan te klikken, waarvoor u de instellingen wilt inzien / aanpassen. Kies daarna in het linker zijmenu voor de 'Clone settings'. Linksbovenaan de pagina ziet u verschillende tabbladen voor de verschillende soorten instellingen.

General settings

Hier kunt de de algemene instellingen van uw clone wijzigen. Zo kunt u de taal- en landcode van uw clone aanpassen, mocht dit nodig zijn. Het is ook mogelijk om bot protectie in te schakelen. Met bot protectie scant Clonable elke bezoeker van uw clone om zo bots proberen te weren. Deze instelling staat standaard uit, omdat Clonable een lijst met verkeerde IP's gebruikt om bots te weren. U kunt Bot protectie inschakelen en deze pagina daarnaast naar wens aanpassen. Zo kunt u de tekst van de titel van de pagina, en de tekst van de subtitel naar wens personaliseren. Ook is het mogelijk de kleuren van de pagina te wijzigen, bijvoorbeeld in de themakleuren van uw eigen product of website.

Subfolder settings

Onder 'Subfolder settings' kunt u eventueel aangeven of Clonable bepaalde submappen van uw site als 'originele' domeinnaam moet zien. Dit is niet noodzakelijk, enkel handig als u hier zelf een voorkeur voor heeft. Als u hier niets instelt, zal bijvoorbeeld https://www.clonable.de/contact gewoon de geclonede versie van https://www.clonable.nl/contact laten zien. Voert u of bij 'Origin subfolder' of bij 'Clone subfolder' een submap in, dan zal dit aangepast worden. Ook is het mogelijk om onderaan exclusies op deze regels in te voeren.

subfolder

Voorbeeld

Originele domein: www.clonable.nl Clone: www.clonable.de

1. Origin subfolder: https://www.clonable.nl/en/

Dan zal https://www.clonable.de/contact de geclonede versie van https://www.clonable.nl/en/contact tonen.

1. Clone subfolder: https://www.clonable.de/support/

Dan zal https://www.clonable.de/support/contact de geclonede versie van https://www.clonable.nl/contact tonen.

Body and head additions

Onder 'Body and head additions' kunt u zelfgemaakte scripts of inhoud, zoals custom CSS toevoegen aan uw clone. Met custom CSS kunt u dingen als tekstkleur wijzigen op uw site. Vult u iets in het bovenste blok in, dan zal de inhoud van het blok toegevoegd worden aan het einde van de HTML head. Inhoud van het onderste blok zal toegevoegd worden aan het einde van de HTML body.

Let op

De volgorde van de HTML is bepalend. Later beschreven HTML zal de eerder beschreven HTML overschrijven. Hierdoor kunnen bepaalde wijzigen niet goed doorkomen. Controleer dit voor u de CSS opslaat.

Setup information

Onder Setup information kunt u een overzicht van de DNS gegevens en de language tags van uw clone zien. Hier ziet u of er nog actie ondernomen dient te worden, of dat alles al juist is ingesteld. Als alles groen gekleurd is, zijn de instellingen oké en hoeft u niks te doen. Zijn er wat rode foutmeldingen dan dient u waarschijnlijk bepaalde instellingen aan te passen. Voor uitleg over de DNS gegevens verwijzen wij u graag naar de bijhorende artikelen in deze knowledgebase.

Usage and billing

Hier vindt u alles over de prijzen en het gebruik van uw clone.

Quotum info

Wanneer u een clone met vertaling bij ons afneemt, is dit meestal voor een maximum van 2 miljoen tekens. Onder 'Quotum info' kunt u precies zien hoeveel tekens u deze maand al verbruikt heeft. Hier ziet u dus hoeveel er deze maand al door Clonable vertaald is. Het kan zijn dat u over uw limiet bent, waardoor Clonable gestopt is met vertalen en sommige delen tekst op uw website niet vertaald zijn. Gelukkig kunt u altijd extra tekens bijkopen. Onder 'Extra bundles' en 'Overuse' kunt u zien hoeveel extra bundels u gekocht heeft, en of er sprake is van overgebruik.

quotum

Additional characters

Komt u tekens te kort, dan kunt u ze hier bijkopen. U kunt hierbij kiezen voor een eenmalige aankoop van een aantal tekens (One-time bundles) of u kunt een limiet instellen. Door een limiet in te stellen hoeft u niet steeds handmatig tekens bij te kopen, maar wordt dit automatisch gedaan als u het maximale aantal tekens overschreden heeft. U geeft met het limiet aan hoeveel extra kosten u voor de tekens per maand wil maken, mocht dit nodig zijn.

Subscription management

Hier kunt u uw clone annuleren en opzeggen, mocht u dit willen. Hiervoor dient u enkel de domeinnaam van de clone in te vullen en op 'Cancel subscription' te klikken. Na het annuleren van een clone blijft deze nog beschikbaar tot het einde van uw facturatieperiode. U kunt deze actie dus nog ongedaan maken tot het einde van die periode.

Denkt u erover om uw clone te verwijderen, omdat er iets niet naar uw wens is? Schroom dan niet om eerst contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.