Naar hoofdcontent

Site instellingen

Er zijn verschillende site instellingen die u op elk moment kan wijzigen. Site instellingen zijn de instellingen van de originele site, die u gecloned heeft. Dit zijn dus niet de instellingen van de kloons, ga hiervoor naar 'Clone settings'. Voor de Site settings klikt u in de backend van Clonable op het tandwieltje naast de domeinnaam van een gekloonde site.

site-settings

General settings

Onder 'General settings' kunt u de backend instellingen van uw site aanpassen. Hier kunt u de naam van de site, de domeinnaam en de locale (land code) van uw site aanpassen. Ook kunt u aangeven of het domein 'www.' bevat of niet. Om te controleren of dit voor uw site geldt, gaat u naar uw website en dubbelklikt u op de adresbalk. Dan ziet u of er 'www.' voor het adres komt te staan of niet. Hierna kunt u kiezen voor 'www.' of 'Non www.'. De laatste instelling die u kunt wijzigen onder General is de admin URL van het domein. Dit is het webadres van de pagina die u gebruikt om in de backend van uw site in te loggen. Door het invoeren van de url van de (login van uw) admin, zal Clonable alle verzoeken naar die pagina blokkeren om onbedoelde toegang te voorkomen. Nadat u uw wijzigingen hebt doorgevoerd klikt u op 'Save'.

Team settings

Onder team kunt u personeelsleden toevoegen die met hun eigen account toegang kunnen krijgen tot de backend van Clonable. Op deze manier kunnen meerdere teamleden met hun eigen account inloggen in Clonable en de clone(s) inzien en eventueel wijzigen. U kunt kiezen om teamleden een 'Administrator' of een 'Collaborator' te maken. Deze rollen zijn nagenoeg gelijk, alleen kan een Administrator de Site instellingen aanpassen, en een Collaborator niet. U dient het mailadres van uw teamgenoten in te voeren en een rol voor hen te kiezen om ze uit te nodigen, hierna klikt u op 'Invite'.

teammembers

Advanced settings

Onder de Advanced instellingen dient u het IP adres van de server van uw website in te voeren. Dit kan het IPv6 adres of het IPv4 adres zijn. Sommige clones werken alleen met het IPv6 adres, sommige alleen met het IPv4 adres, en bij sommige maakt het niet uit. Mochten de clones niet werken dan kan het zijn dat u dit adres dient aan te passen.

Ook kunt u aangeven of u Bot masking wilt gebruiken. Door de bepaalde werking van Clonable, blokkeren sommige hosting providers verzoeken van legitieme bots zoals Googlebot. Om dit te voorkomen, kan Clonable deze botnamen maskeren, waardoor het probleem vaak wordt opgelost. Dit doet u door Bot masking aan te zetten via 'Enable'.

advanced

Site verwijderen

Onderaan de pagina vindt u de mogelijkheid om uw site te verwijderen. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Omdat de site waarschijnlijk meerdere clones heeft, dient u eerst deze clones te annuleren en te verwijderen, voordat u de site kan verwijderen. Voor het verwijderen van de site voert u de domeinnaam van de site in en klikt u op 'Delete'.

Twijfelt u om de site te verwijderen, omdat er iets niet naar uw wens is? Schroom dan niet om eerst contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag met al uw problemen.