Naar hoofdcontent

Landenselector wijzigen

Een voorbeeld van landen selecteren is de mogelijkheid om op de website zelf te switchen naar een ander land of het weergeven van een vlag met betrekking op dat land. Zo wilt u op een Nederlandse site kunnen switchen naar een Duitse variant, en andersom. Dit wordt meestal gedaan door op het vlaggetje ergens op een site te klikken en daarna een ander land te kiezen. Elke website heeft één land en dus één taal die automatisch is geselecteerd bij het bezoeken van de website.

landenselector-wijzigen

Deze landen, en hun volgorde, zijn aan te passen door het wijzigen van een stukje code.

Geselecteerd land

Hiervoor gebruikt u de optie inspecteren (rechtermuisknop) voor het stukje op de site wat over de verschillende landen / vlaggen gaat. Dit stukje code kopieert u in de linkerkolom in Clonable. Het stukje code met ‘selected’ dient verwisseld te worden. Waar het op de Nederlandse site staat bij de Nederlandse vlag, moet dit in de rechterkolom weggelaten worden. Bij het stukje code voor de Duitse vlag is deze afwezig, en moet hij toegevoegd worden. U dient dus twee regels in Clonable in te vullen om de switch compleet te maken. Anders blijft ‘selected’ bij beide opties staan, en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Voorbeeld

Original

Replacement

Options

Original

Replacement

Options

Volgorde

Naast het veranderen van het geselecteerde land, kan het ook nodig zijn om de volgorde te veranderen. Op een Nederlandse site is het bijvoorbeeld logischer om te switchen naar een Engelstalige site. Dan zou de Britse vlag het beste als tweede optie in de lijst staan. Maar op een Belgische site is het waarschijnlijk logischer dat een Franse site de tweede optie is. Om de volgorde te veranderen, verwisselt u het stukje code dat momenteel boven aan de lijst staat, met het stukje code dat hoort bij het land dat u bovenaan wilt hebben staan.

Voorbeeld

Stel dat voor de Belgische site de volgorde op dit moment België - Verenigd Koninkrijk - Frankrijk is. U zou dan willen dat Frankrijk de tweede in de rij is. U moet dus Verenigd Koninkrijk omwisselen met Frankrijk. U verandert dit met behulp van de substitutieregels.

Original

Replacement

Options

Original

Replacement

Options