Websitelink wijzigen

Het zal voorkomen dat u op uw website naar een van uw andere pagina’s of eigen website verwijst. Het is hierbij wel belangrijk dat de link die u hiervoor gebruikt de juiste is. Zo zal u op uw Nederlandse site verwijzen naar www.123.nl, maar voor de Duitse site zal dit www.123.de zijn. Ook voor de verschillende pagina’s van de website zal dit moeten worden toegepast. Zoals 123.nl/auto dat veranderd moet worden naar 123.de/auto.

Hiervoor kunt u het beste onze live editor gebruiken. Hiermee kunt u eenvoudig aanklikken wat u wilt veranderen. Voer bovenin om de beurt alle URLs in van de pagina's waarop u wat wilt veranderen. Dan kunt u zorgvuldig alles naar wens aanpassen.

Het kan ook voorkomen dat de websitelink verborgen zit in bijvoorbeeld een menukeuze, een afbeelding of een knop op uw website. Wanneer u op uw eigen website met uw muis over de menukeuze, afbeelding of knop waarachter de link verborgen zit beweegt dan verschijnt er links onderin beeld de URL waarnaar gelinkt wordt bij klikken. Hier kunt u zien welke link dus wellicht veranderd moet worden in een andere link.

link-wijzigen

Stel u verwijst op uw site naar een externe link zoals de klantenservice pagina, dan zal u voor een anderstalige site naar een anderstalige klantenservice willen linken. Dit doet u dan via de Substitution rules.

Voorbeeld

Original

Replacement

Options

Omdat het aannemelijk is dat u op uw website meerdere keren naar de zelfde pagina's linkt (zoals u waarschijnlijk meerdere keren verwijst naar uw klantenservice) is de beste manier om dit te vervangen de substitutie regels, niet de editor. Door het gebruiken van de substitutie regels zorgt u ervoor dat de link overal meteen wordt aangepast.