Formulieren wijzigen

Veel websites of webshops beschikken over formulieren. Denk bijvoorbeeld aan een formulier voor een offerteaanvraag, of een ander contactformulier. In de meeste gevallen wordt dit formulier door Clonable vertaald (bij clones met vertaling). Soms gaat dit niet meteen goed, omdat zulke formulieren vaak worden ingeladen door een bepaald script. U zult dan zelf dit formulier moeten aanpassen.

Eigen programma

Waarschijnlijk heeft u het formulier zelf aangemaakt, bijvoorbeeld met een widget of via een externe partij als HubSpot. In dat geval is het eenvoudig om het formulier zelf aan te passen, en een anderstalige versie te maken. Elk formulier heeft een ID, en het is met de substitution rules eenvoudig om het ene ID door het andere te vervangen. Op die manier kunt u op uw clone het orignele formulier vervangen door een vertaalde versie. Dit is ook handig omdat u dan ziet via welk domein de aanvraag is binnengekomen.

Substitution rules

Gaat het om een klein formulier, of hoeft u slechts wat kleine dingen aan te passen, dan kunt u hiervoor ook de substitution rules gebruiken. Aangezien er een maximum zit op het aantal substitution rules per clone, raden we deze manier niet aan wanneer het formulier veel wijzigingen nodig heeft. Waarschijnlijk staan de onderdelen van het formulier ingesloten, bijvoorbeeld met <woord> of <p>zin</p>. Kijk daarom altijd eerst in de broncode, om te zien hoe de tekst ingesloten staat. Deze schrijfwijze neemt u dan over in de substitution rules.