Naar hoofdcontent

Popups wijzigen

Een slimme manier om met uw webshop of website nog wat extra aandacht te trekken, is het gebruiken van pop-ups. Bijvoorbeeld een met een kortingscode voor de klant wanneer ze zich op uw nieuwsbrief abonneren of extra korting als ze een account aanmaken. Deze pop-ups worden meestal ingezet om de conversie van de site te verhogen, en het is ook bewezen dat dit werkt. Het is daarom relevant dat u uw pop-ups specialiseert op de doelmarkt van de clone. Zowel als u een clone met, als wanneer u een clone zonder vertaling afneemt.

Tekst aanpassen

Het kan voorkomen dat de tekst in de pop-up niet meteen vertaald is. Dit komt omdat de tekst in pop-ups ingesloten zit. U kunt de tekst in de pop-up net zo aanpassen als hoe u normale tekst op uw clone aanpast. Maar let op: het gebruiken van onze editor zal niet gaan. Pop-ups worden pas op een site ingeladen wanneer er een bepaalde tijd verstrijkt of wanneer de bezoeker een bepaalde handeling uitvoert. Onze editor kan hier helaas niet bij. U verandert de tekst daarom met onze substitution rules. Probeer de tekst eerst aan te passen met onze text replacement functie. Werkt dit niet, dan moet u de tekst aanpassen met de normale substitution rules. Kijk in de broncode hoe de tekst ingesloten staat en neem deze schrijfwijze over.

Knoppen aanpassen

In de pop-up staat hoogst waarschijnlijk een call-to-action. Wellicht om een emailadres achter te laten, of naar een aanbieding te gaan. De kans is groot dat er een knop of button in de pop-up zit waarvan je hoopt dat de bezoeker eropt klikt. De tekst in deze button vertalen doe je op dezelfde manier dat je buttons op de normale pagina wijzigt. Kijk hoe de tekst ingesloten staat in de broncode en neem deze over in de substitution rules. Pas de tekst dan naar wens aan.

Afbeeldingen aanpassen

Wellicht moet u ook een afbeelding in de pop-up wijzigen. Bijvoorbeeld als deze tekst bevat die niet matcht met de taal van de clone of wanneer de afbeelding landspecifiek is. De afbeeldigen in pop-ups past u aan met onze image replacement functie. Gebruik wel de image replacement functie van de substitution rules, niet die in de editor. Zoals al uitgelegd werkt deze voor de pop-up waarschijnlijk niet.