Naar hoofdcontent

Betaalmethoden wijzigen

Als u een webshop heeft, is het belangrijk dat uw klanten zich thuis voelen, waardoor ze geneigd zijn eerder dingen te kopen. Dit kan positief beïnvloed worden door het aanpassen van sommige woorden, maar heeft ook te maken met de voorkeuren in uw webshop.

Een voorbeeld van deze voorkeuren is de meest gekozen / favoriete betaalmethode van een land. Zo is iDeal de meest gebruikte betalingsmethode in Nederland en staat deze meestal bovenaan, maar in België is dit bijvoorbeeld Mistercash/Bancontact, en in Duitsland Paypal of Sofort Banking. De betaalmethoden kunt u eenvoudig wijzigen.

Geselecteerde betaalmethode

Hiervoor dient u aan te passen in de code van de website, welke betaalmethode de ‘selected’ optie is in de code. Ga met uw muis op de betaalmethoden staan en inspecteer deze met de rechtermuisknop.

betaalmethoden

De code die bij de betaalmethode hoort kopieert u makkelijk naar de backend van Clonable. In dit stukje code staat ‘selected’ waarschijnlijk bij iDeal, maar dit moet voor België bij ‘Bancontact / Mistercash’ staan. In de rechterkolom voert u het stukje code in maar zet u ‘selected’ bij ‘Bancontact / Mistercash’.

Belangrijk hierbij is dat het andersom ook veranderd wordt. Waar eerst ‘selected’ bij stond, haalt u het nu weg. U voert dus twee verschillende regels in, in Clonable. In de eerste voert u het stukje code van iDeal in, dat eerst ‘selected’ was, maar nu niet meer. In de tweede kolom voert u het stukje code voor Bancontact / Mistercash in, dat eerst niet ‘selected’ was, maar nu wel.

Original

Replacement

Options

Original

Replacement

Options

Op deze manier is voor bezoekers van uw site de favoriete betaalmethode automatisch aangevinkt.

Volgorde van betaalmethode

Naast het selecteren van de juiste betaalmethode, is het ook handig om deze geselecteerde betaalmethode helemaal bovenaan het rijtje van de betaalmethoden te zetten. Dit laat de bezoeker van de webshop zich weer net wat meer thuisvoelen. Stel dat u bijvoorbeeld een Franse clone hebt aangemaakt, waar Creditcard de meest voorkomende betaalmethode is. Dan wilt u dat deze bovenaan komt te staan. Om dit door te voeren in Clonable, dient u eigen CSS aan uw clone toe te voegen. Ga in de backend van Clonable naar uw clone en klik op 'Clone settings' in het linker zijmenu. Onderaan de pagina kunt u 'Body and head additions' toevoegen.

Voorbeeld

We nemen de Franse clone weer als voorbeeld. Om Creditcard bovenaan te plaatsen, geeft u het met behulp van CSS een nieuwe positie. Door 'order:-1;' toe te voegen aan het stukje code dat gaat over de positie van Creditcard in het rijtje van betaalmethoden, geeft u aan dat Creditcard boven alle andere betaalmethoden in dat rijtje komt te staan. Voor verschillende CMS systemen ziet dit stuk code er waarschijnlijk anders uit. Om zeker te weten dat het script klopt, inspecteert u de betaalmethoden op uw afrekenpagina met rechtermuisknop. Het onderstaande script laat zien hoe het gehele stuk eruit ziet in een Lightspeed shop.

Code to inject at the end of the html head
<style>
ul.wc_payment_methods{
display:flex;
flex-direction:column;
}

li.wc_payment_method.payment_method_mollie_wc_gateway_creditcard {
order:-1;
}

</style>

U kunt dit voorbeeld ook gebruiken om de gehele volgorde van betaalmethoden aan te passen. U kunt de '-1' veranderen door andere cijfers om de gehele rij betaalmethoden opnieuw te rangschikken. Voor elke betaalmethode voert u dan bovenstaand stuk code in, verandert u 'creditcard' in de naam van de betaalmethode die u opnieuw wil rangschikken, en geeft u met het cijfer aan welke positie het in de opsomming moet krijgen.

Betaalmethode verwijderen

Het is ook mogelijk om een betaalmethode te verwijderen. Zo zal iDeal door Franse klanten niet gebruikt worden, waardoor het beter is deze methode van de Franse site af te halen. Ook deze aanpassing kunt u doorvoeren met CSS in de 'Body and head additions'. Let er weer op dat u voor uw CMS het juiste script kopieert. Onderstaand voorbeeld laat weer zien hoe dit eruit ziet in een Lightspeed shop.

Voorbeeld

Voor het weghalen van iDeal bij de betaalmethoden, geven we met CSS aan dat de betaalmethode niet op de site getoond wordt. Dit doen we door 'display:none;' aan het stuk code van iDeal toe te voegen. Het gehele stuk ziet er dan als volgt uit:

Code to inject at the end of the html head
<style>
li.wc_payment_method.payment_method_mollie_wc_gateway_ideal {
display:none;
}
</style>

Wanneer dit toegevoegd wordt aan de 'Body and head additions' zal iDeal uit het rijtje verwijderd worden en niet meer tussen de betaalmethoden op uw website te zien zijn. Wilt u een andere betaalmethode van uw website verwijderen dan vervangt u 'ideal' in het script door de naam van de betaalmethode die weggehaald moet worden.